Home Duurzaam datacenter

Duurzaam datacenter

Het ODC-Noord is duurzaam ingericht.  Door een innovatief koelingsconcept kan onder bijna alle weersomstandigheden gebruik worden gemaakt van koeling met buitenlucht.  Hierdoor zijn  CO2-uitstoot en energieverbruik laag met als gevolg een PUE-waarde welke bijna 33 procent lager is dan bij de oude centra.


Een lage CO2 uitstoot en een laag energieverbruik zijn bereikt door duurzame inrichting van het datacenter. Door een innovatief koelingsconcept kan onder bijna alle 

De PUE-waarde van het datacenter zit onder de 1,35, terwijl dit in de oude centra ongeveer 2 was. Een besparing van bijna 33 procent. Er wordt gebruik gemaakt van 100 procent groene stroom. Het Overheidsdatacenter is onder andere ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Voor transport tussen de locaties van ODC-Noord wordt gebruik gemaakt van een electrische auto.weersomstandigheden gebruik worden gemaakt van koeling met buitenlucht.  Dit concept maakt gebruik van gesloten warme en koude straten.  Een belangrijke bijdrage wordt gerealiseerd door de inzet van energiezuinige apparatuur.  Ook de toepassing van LED verlichting i.p.v. halogeen of TL draagt bij aan beperking van het energieverbruik.

ODC-Noord warmte - koeling straat